Coming Up

Geen evenementen

Ontvang onze nieuwsbrief

Prins Hammertime: De beuk erin!

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie maakte carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes de nieuwe prins carnaval 2022 bekend: Hammertime, ook bekend als Gerben de Hamer, neemt de steek over van prins Pandemie.

 

KRAGGENBURG, 09-01-2021 – Het komende jaar is er veel werk aan de winkel voor Hammertime. Samen met zijn raad mag hij het nieuwe Hol der Zotte Leeuwen klaarmaken voor carnaval 2023, want carnaval 2022 zal nog op een alternatieve, binnen de coronamaatregelen passende manier, gevierd worden. Voor het Gezwam rond de Dam op 12 februari 20222 is een alternatief online programma in de maak.

De carnavalsvereniging had jarenlang hun domicilie bij Hotel van Saaze. Hier zwaaiden zij 2 weken per jaar de scepter. Zij namen alles over van WC tot keuken. Daar komt nu een eind aan. Het hotel kon in die periode geen gasten ontvangen en dat is onmogelijk geworden. Daarom gingen de carnavalsleeuwen samen met de gastheren van Van Saaze op zoek naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden bij Dorpshuis Het Klokhuis op een steenworp afstand. Naast het dorpshuis is plaats voor een grote tent om ook het buutreednersfestival ‘Gezwam rond de Dam’ plaats te kunnen bieden.

 

Tekst: Margot Maljaars
Foto: Klaas Eissens

Prins Pandemie: "In thuisquarantaine, dus ik ben er nie"

Na een jaarlang in oranje ondergedompeld te zijn met Prins On(t)stopper, is het nu aan mij - Prins Pandemie - de taak om het roer drastisch om te gooien.

Doorgaans hebben we in november bij de Zotte Leeuwkes altijd een Prinsverkiezing, maar dit jaar heb ik als Prins de kop opgestoken.

Sinds maart ben ik al niet meer weg te denken in het "nieuwe normaal". Gezien de thuisquarantaine heb ik met de Raad van Elf goed de tijd genomen om het programma eens even onder de microscoop te bekijken.

 

We hebben geprobeerd om vaccinaties voor jullie, ons carnavalspubliek, te realiseren, maar helaas kreeg dit geenprioriteit.

Daardoor zijn wij genoodzaakt om het traditionele carnavalsprogramma over een andere boeg te gooien.

Ik ben dus geen prins die volle zalen zal trekken, onze feesttent zit in een langdurige lock-down en de anderhalve meter polonaise zullen we ook nog niet kunnen introduceren.

Maar het carnavalsvirus kruipt waar het niet gaan kan.. en dus kunnen we niet voorkomen dat iedereen in en rond ons Leeuwendorp met deze mutant wordt aangestoken.

 

We kunnen een uitbraak van dit carnavalsvirus niet voor zijn.

U kunt dit virus herkennen aan klachten als: -1,5 m bier verlies, de solonaise & plankenkoorts....

Ook al zullen wij dit jaar de publieke ruimtes niet betreden, zullen wij met ons aangepaste programma jullie - online en on the road - niet gaan vervelen!

We hebben er zin in en zijn positief gestemd (en getest)!

 

Alaaf, Alaaf, Alaaf!

 

Prins Pandemie

Pandemie

Prins On(t)stopper: Alles Oranje!

Afgelopen zaterdag werd zoals altijd bij de Nieuwjaarsreceptie in Kraggenburg de nieuwe Prins der Zotte Leeuwen bekend gemaakt;
Jordi Lamers zal als Prins On(t)stopper, vergezeld door zijn adjudant Jan -Onschatbaar- Kutschruiter, de raad van elf en dansmariekes uit de drek houden.

 

In navolg van de felgekleurde jacuzzi van de Zotte Leeuwkes is dit jaar het het thema "Alles Oranje!".
Zaterdag 15 februari is het Gezwam rond de Dam, de dresscode kunt u met het thema zelf wel invullen!

 

Foto: Klaas Eissens

Blik voor-ruit met Prins Avantime der Zotte Leeuwkes

Jeroen Paauw werd zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in Kraggenburg gepresenteerd als de nieuwe Prins Carnaval van de Zotte Leeuwkes, Prins Avantime. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader die in 1983 aan het hoofd van de carnavalsvereniging stond als Prins Pieter.

 

Prins-2019small 

Het motto van Prins Avantime is ‘blik voorruit’ en het thema van het carnavalsfeest ‘Back to the 70’s’. De Prins is in goed gezelschap met ervaren adjudant Frans - Alpine - van Egmond en zijn elf raadsleden. Nieuw in de raad werd verwelkomd Joost -  Talento -  van Diepen en terug van weggeweest is Dick - Pik Up - de Boer.

 

Dit jaar bestaat het dorp Kraggenburg, “Het Leeuwendorp”, 70 jaar. Ook de Zotte Leeuwkes zullen daarom dit jaar groots uitpakken. Op zotteleeuwkes.nl binnenkort al ins and outs. Alvast om te noteren:  het Gezwam rond de Dam is op 23 februari en het groot Carnaval op 2 maart.

Logo-Avantime

Credits:

Tekst:Margot Maljaars

Foto: Rien Maljaars

Logo: Angela Goossens

Prins Rodeo: Houd ‘m in bedwang!

 

Traditiegetrouw werd zaterdag tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Kraggenburg de nieuwe Prins Carnaval van de Zotte Leeuwkes gepresenteerd: Prins Rodeo, alias Arno van den Berg. Zijn adjudant is Rob - Lucky Luke - van den Broek. Het carnavalsthema is: houd ‘m in bedwang! Het carnaval in Kraggenburg start al op 3 februari met het buutreednersfestival ‘Gezwam rond de Dam’. Een week later is het groot carnaval met op de vrijdagavond een nieuwe activiteit in eigen dorp voor de jeugd vanaf twaalf jaar. 

 

 

(tekst Margot Maljaars, Foto; Rien Maljaars)