Coming Up

Geen evenementen

Ontvang onze nieuwsbrief

Jaap Veldhuis wint Gezwam rond de Dam

De 26e editie van het Flevolands kampioenschap buutreed’nen is gewonnen door Jaap Veldhuis alias Dickie de glasvezelgraver. Ook de publieksprijs ging naar de vlotte babbelaar uit Kraggenburg. In een bomvolle tent van HCR Van Saaze beklommen zes zwammers de ton op het podium. 

 

Het bal werd geopend door Marlou Bols als Alie de Vechter uit Luttelgeest. Ze won vorig jaar het gezwam. Daarna werd de ton gevuld door Robert van Loenhout uit Ens als broer van professor Knap en Jaap Veldhuis als Dickie. Na de pauze zwamden achtereenvolgens debutant René Willemsen (de bode van de NOP) en Hans Veenhuis (Johannes Druif) beiden uit Emmeloord. De avond werd afgesloten door Guus Loman (Rutten) als Bertus van Flip. De jury beoordeelde de buut van Veldhuis als beste vanwege het goed vastgehouden typetje, de originele grappen en het contact met de zaal. Het Gezwam rond de Dam georganiseerd door carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes trok in totaal achthonderd bezoekers.

 

Bron: De Stentor

26e editie Gezwam rond de Dam vol spektakel

Op zaterdag 3 februari gaat het weer gebeuren; het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, oftewel het Gezwam rond de Dam in Kraggenburg. Voor de 26e keer organiseren de Zotte Leeuwkes dit grootse carnavalsevenement van Flevoland, daar waar gezelligheid, plezier, vermaak en lol samenkomen. Ook dit jaar beloofd het weer een spektakel te worden met zwammers van diverse pluimage.

 

Staande in een ton, mogen de zwammers maximaal 11 minuten het publiek vermaken met een grappen en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Zij zullen onderling de strijd aangaan om te bepalen wie zich de “Flevozwammer 2018” mag noemen. Maar bovenal staat het vermaken van het publiek voorop. Het publiek in de zaal, maar zeker ook de kijkers thuis, want dit jaar zendt Omroep Flevoland het evenement uit via internet en TV.

Lees meer: 26e editie Gezwam rond de Dam vol spektakel

Wie wordt de Flevozwammer van 2018?

Per heden is de inschrijving voor het Gezwam rond de Dam 2018 geopend!

 

Wie wordt de Flevozwammer van 2018? Dat weten we natuurlijk nog niet, maar de inschrijving is per heden geopend. Op 3 februari 2018 vindt voor de 26e keer het Gezwam rond de Dam, oftewel het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, plaats. Een traditioneel evenement, dat zicht het grootste carnavalsfeest van Flevoland mag noemen.

 

De organisatie zoekt elk jaar 6 tot 8 deelnemers die mee willen doen aan het grootste carnavalsevenement van Flevoland. Elke Flevolander kan zich opgeven om deze uitdaging aan te gaan. Humor en goede verbale kwaliteiten zijn hiervoor goede eigenschappen om een enthousiaste zaal van 700 mensen te boeien. 

 

De deelnemers mogen het opnemen tegen de Flevozwammer van 2018, namelijk Marlou Bols. Met haar alter ego "Connie Koomen" wist zij als eerste vrouw in historie de juryprijs in de wacht te slepen. Deelnemers mogen maximaal 11 minuten, staande in de ton, de zaal vermaken met ludieke grappen. In een bijzonder gezellige zaal met fantastisch publiek is het de uitdaging de lachers op de hand te krijgen. 

 

Ben jij die grappenmaker, verhalenverteller, lolbroek en expressieve persoonlijkheid die het aandurft? Neem dan contact met ons op. Met deelname ding je mee naar de eerbare titel van Beste Flevozwammer 2018 . Dit jaar zullen de dweilorkersten De Utlopers uit Sneek en de De Menaemer Feintsjes de artiesten muzikaal ondersteunen. Een ieder kan zich aanmelden voor 31 december 2017 bij de organisatie. Stuur daarvoor een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Flevozwammer 2018: Marlou Bols

Foto: LM Fotografie