Omroep Flevoland zendt dit jaar het Gezwam rond de Dam LIVE uit, via internet, facebook en TV.

 

Via de site van Omroep Flevoland bekijk je de livestream. De uitzending op internet begint rond 20:00 uur, de uitzending op TV direct na het nieuws om 20:12 uur. 

 

Klik hier voor de site van Omroep Flevoland

 

Op zaterdag 18 februari gaat het weer gebeuren; het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, oftewel het Gezwam rond de Dam in Kraggenburg. Voor de 25e keer organiseren de Zotte Leeuwkes dit grootse carnavalsevenement van Flevoland, daar waar gezelligheid, plezier, vermaak en lol samenkomen. Ook dit jaar beloofd het weer een spektakel te worden met zwammers van diverse pluimage.

Op 18 februari is dan het zover, dan organiseren wij de 25e editie van het Gezwam rond de Dam. Het fameuze Flevolands kampioenschap buutreednen. 

 

Ook dit jaar is ton gevuld met spraakmakende en verrassende deelnemers. Maar liefst 7 zwammers zullen de ton bestijgen om uit te maken wie zich de Flevozwammer van 2017 mag noemen. In willekeurige volgorde:

  • Jaap Veldhuis uit Kraggenburg (titelverdediger)
  • Marlou Bols uit Luttelgeest (debutant)
  • Mark Maerman uit Emmeloord
  • Wietse Elsma uit Tollebeek
  • Willem Remijnse uit Kraggenburg
  • Rudy van Steenbergen uit Espel
  • Arjan Quartel uit Emmeloord (debutant)

 

De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:00 uur. Locatie natuurlijk het Hol van de Leeuw, oftewel HCR van Saaze te Kraggenburg.

 

 

Flevozwammer 2016

Per heden is de inschrijving voor het Gezwam rond de Dam 2017 geopend!

 

Wie wordt de Flevozwammer van 2017? Dat weten we natuurlijk nog niet, maar de inschrijving is per heden geopend. Op 18 februari 2017 vindt voor de 25e keer het Gezwam rond de Dam, oftewel het Flevolands Kampioenschap Buutreednen, plaats. Een traditioneel evenement, dat zicht het grootste carnavalsfeest van Flevoland mag noemen.